Ferrenzo.nl

maandag 4 mei 2009

Reparatie ruitenwissers met J-B Weld

De ruitenwisser aandrijving steekt door de paravaan (het stuk plaatwerk aan de onderkant van het voorraam) en zit daar met een moer vast. Bij 1 van de twee ruitenwissers was het aluminium schroefdraad dol gedraaid en kon ik de moer niet meer vast draaien. Help!


Hulp heb ik gevonden in J-B Weld. Een twee componenten goedje dat, volgens de beschrijving, na uitharding iets oplevert dat op ijzer lijkt. Nou ja, in ieder geval iets dat is te slijpen en schaven als ijzer, tegelijk dient het als een erg sterke soort van lijm. Het wordt gebruikt om metalen verbindingen te repareren, zoals dolgedraaid schroefdraad.


Om het schroefdraad te 'repareren' heb ik alles goed schoongemaakt, ontvet en licht opgeschuurd. Vervolgens de twee componenten J-B Weld gemengd en de twee delen, schroefdraad en moer, ermee ingesmeerd. De moer erop gedraaid, hij pakte nog net een klein beetje, en alles 24 uur laten drogen. Zie hieronder het prachtige resultaat: de moer zit weer goed vast!

3 opmerkingen:

 1. Hey Thimo,

  je bent weer aan de klus! Gefeliciteerd met de APK.

  Even een weetje; zo'n ding waar je net JB Weld op hebt gebruikt kan je vervangen, zijn gewoon losse onderdelen, en kosten geen drol.

  groet Paul

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks, maar dit leek me minder werk. :-) Dat het schroefdraad kapot was bleek pas na montage.

  Thimo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Thimo

  Ik was blij toen ik dit stukje tekst van jou tegen kwam.

  Ik heb namelijk precies het zelfde probleem met mijn golf 4.
  En had al gedacht dat ik het moest gaan vervangen en denk dat dat aardig in de kosten zou lopen.

  Nou heb ik een vraag: Ik krijg mijn moertje helemaal niet meer op het boutje waar de ruiterwisser aan vast gemaakt worden.
  Nou vraag ik mij dus af of J-B weld dit ook oplost?
  Dat zou namelijk wel tof zijn als ik J-B Weld er op smeer, ik zo het moertje weer op het boutje krijg! :-D

  Ik hoop dat jij me dit kunt vertellen.

  Alvast bedankt!

  Groetjes

  Emma Gerrits

  BeantwoordenVerwijderen