Ferrenzo.nl

zondag 26 oktober 2008

Vloer in het berghok

Het gaat hard de goede kant op het met het berghok. Een week geleden, het weekend dat ik de marathon van Amsterdam liep, is mijn schoonvader druk geweest met het verven van het plafond (mijn schoonmoeder paste op Stef, zodat Hilde naar mijn race kon kijken), alle buizen en het aanbrengen van structuurverf op de wanden. Dit weekend ben ik bezig geweest met het wegbreken van de deur (en bijbehorend kozijn) naar het halletje en het leggen van de vloer. De vloer bestaat weer, zoals al het geval was in de hal en de keuken, uit laminaat tegels van Pergo. Zie hieronder het resultaat, gezien vanaf de voordeur:

 

De vloer, waarvan het deel in de hal er al lag, loopt door tot aan de achterkant van het huis. Dit geeft een heel mooi groots gevoel. Het is de bedoeling dat dit zichtbaar blijft als zo meteen de (deels) glazen schuifdeur erin zit.

Het heeft wel wat moeite gekost om de vloer zo mooi te leggen.. De ondervloer direct na het trappetje was ongeveer 2 centimeter hoger dan die in het berghok, de drempel van de tussendeur verborg het hoogte verschil. Om de vloer als een geheel te leggen heb ik de ondervloer direct na het trappetje er tot aan het beton uit geslagen en een nieuwe zandcementlaag gelegd op de juiste hoogte. Leuk werk, NOT!

Verder zie je aan de rechterkant iedere keer een stuk tegel afgezaagd op ongeveer 12 centimeter. Het was makkelijker geweest in het berghok de tegels in z'n geheel aan de rechter muur te leggen, zonder een stuk af te zagen. Maar ja, dan hadden de lijnen niet mooi doorgelopen. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden! Op de foto hieronder zie je dat er hierdoor aan twee kanten gezaagd moest worden.


Een blik vanuit de deur naar de garage. De buizen op de achtergrond zijn mooi glanzend wit geschilderd door mijn schoonvader. Er zijn nog wat buizen over die niet wit zijn. Mijn eigen keuze, maar ze storen wel. Ik weet nog niet wat ik daar mee ga doen, want verven is geen fijne optie.

Wat vooral ook erg is opgeknapt is de linker muur. Die was heel vlekkerig en had veel kleine beschadigingen, nu is hij spierwit en de structuurverf verbergt veel van die oneffenheden.


Bij de huidige droger moet de afvoerslang door het raam naar buiten, dat ziet er niet uit en zorgt voor tocht. De droger gaan we dan ook snel vervangen door een condensdroger. Aan de trap rechts wordt nog gewerkt. De verticale delen worden wit geverfd, op de bovenste trede komen nog laminaat tegels, zoals bij de trede eronder. Mocht het niet opvallen, de lijnen van de tegels lopen precies door in de treden...

Het gat rechts wordt als volgende aangepakt. Als het goed is komen a.s. dinsdag het kozijn en de twee deuren binnen. Verder gaan we nog kastjes en ander spul halen bij de Ikea. Genoeg te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten