Ferrenzo.nl

maandag 13 oktober 2008

Ruiten en sluiting motorkap

Het schiet de laatste weken niet zo heel erg op met de Mini, maar dit weekend heb ik toch weer een paar dingen kunnen doen. Ten eerste heb ik vrijdag een nieuwe, gelaagde voorruit opgehaald voor het luttele bedrag van 25 Euro. Een koopje! Het enige wat jammer is is dat de ruit groenig is, waar blank was toegezegd en waar ik ook naar op zoek was. Voorlopig zit de ruit er in ieder geval in en daar ben ik wel blij mee. Direct daarna heb ik ook de twee achterste zijruiten erin gezet. Best een rottige klus, maar ik word er wel steeds handiger in.

p1070085.jpg

Daarna verder gegaan met de sluiting van de motorkap. Er zouden, verborgen onder de kap, rubberen haken de kap naar beneden houden. Helaas bleken die haken niet heel sterk, maar kostte het wel veel moeite om ze te sluiten of los te halen. Daarom op zoek gegaan naar een alternatief en deze gevonden.

Eerst moesten de oude bevestigingspunten, voor de rubberen haken en die van de safety catches, met een haakse slijper verwijderd worden. Van de mooi gespoten Mini. *slik*! Uitkijken met uitschieters en warmte. Maar het is wel goed gegaan. Zie hieronder in de vier hoeken van de foto het resultaat.

p1070086.jpg

Detail opname van het deel in de motorkap, 1 gat wordt hergebruikt, de andere twee las ik dicht:

p1070088.jpg

Het deel naast het subframe met de nieuwe vergrendeling in positie:

p1070089.jpg

Hieronder een foto van de nieuwe vergrendeling. Het zijn hele mooie RVS 'fasteners' van Protex. Verstelbaar in lengte, met een ingebouwde vergrendeling en safety pin (vandaar dat de 'safety catches' weg kunnen). Erg mooi spul, maar ook vrij prijzig. En daarbij hanteert Protex een vreemde UKP -> Euro koers van 1,75 Euro, de huidige waarde van het Pond is ongeveer 1,25 Euro. Om dat te omzeilen heb ik ze laten afleveren in Engeland... :-)

p1070092.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten