Ferrenzo.nl

maandag 11 augustus 2008

Ouwe troep is geld waard

Voor het plaatsen van de motor heb ik nog een aantal onderdelen nodig, waaronder de binnenste homokineten. Onder de werkbank staat een grote cementton vol met oude troep. Echt oude troep, waarvan ik zeker weet dat ik het niet meer nodig heb, niet meer kan verkopen of iets anders mee kan doen. Maar waarvan ik het nog niet aandurf om het weg te doen. Vooral omdat de ervaring leert dat als je iets weg hebt gegooid, je het een paar dagen later nodig hebt. Een ervaring die ik deze week nog had, nog geen week nadat de oude binnenbekleding weg was gegaan.

Over de inhoud van deze bak heb ik al een paar keer zitten twijfelen, kan die niet gewoon weg? Voor de zekerheid ben ik er eens ingedoken om te kijken wat er nou nog in zat. Misschien wel een stel homokineten? Iets wat ik nog nodig heb voordat de motor de Van in kan.

En wat denk je, natuurlijk zaten die erin! Maar dat niet alleen. Er was nog meer. Het is amazing...

p1060938.jpg

Op de foto hierboven zie je mooie, oude aandrijfassen waar ik de homokineten vanaf kan halen (het linker deel van de as), maar ook een mooi rubber elleboogslang van de 998 cilinderkop naar de radiator (die zocht ik nog, de slang van een 1275 had ik al 'passend' gemaakt), het laatst benodigde rubbertje voor de fuseekogels (voorheen ben ik hier HEEL lang naar op zoek geweest) en de beugels om een uitlaatstuk aan het spruitstuk vast te maken. Allemaal unieke en nuttige vonsten, stuk voor stuk. En volgens mij ben ik hiermee zover dat de motor de Van in kan. Ik ben weer helemaal in mijn nopjes!

Oh ja, verder zie je op de foto de zwarte cementkuip met grote onderdelen en nu los in de rode emmer het kleine grut dat eerder onderin de ton zat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten