Ferrenzo.nl

zaterdag 2 augustus 2008

Motor opgehaald

Voor de motor van de Van heb ik grootse plannen, maar omdat de uitvoering daarvan zal een half jaar (of meer) kosten. Daar wil ik niet op wachten, dus gaat er tijdelijk een tweedehands motor in. Gewoon een 998, lekker goedkoop (76 Euro) en naar zeggen in bruikbare staat.

De motor had ik maanden geleden al gekocht en betaald, maar vandaag pas opgehaald. Achterin de Mazda. Met zijn tweetjes erin getild, maar eruit halen dat moest ik in mijn eentje doen. Dat wil zeggen, ik vond dat het ik het best zelf kon doen en heb er dus geen hulp bij gehaald. Het is te raden dat het wat tegen viel. Het grote probleem was om de motor over de rand van de kofferbak te krijgen. Dat heeft zeker een half uur gekost. Daarna ging het vrij soepel, van de rand van de kofferbak naar het krukje, dan naar de krik (als lift gebruikt) en het karretje waar de motor nu nog op staat.

Zie hieronder twee foto's van de motor in al haar lelijkheid. Veel roest, smeer, zand en zaagsel (!!!). De komende tijd ga ik 'm met veel liefde schoonmaken en Hammerite hamerslag goud verven. Die kleur lijkt geel, de kleur die een 998 hoort te zijn, maar gaat er hopelijk iets minder kitch uitzien. De deksel spuit ik in het zwart en het aluminium wordt licht gepoetst. Hopelijk wordt de motor daarmee mooi genoeg om in de Van gezet te worden en het daar tot een jaar vol te houden. De foto's zijn er vooral om over een tijdje op terug te kijken en te zien dat er goed werk is verzet...

p1060921.jpg

p1060923.jpg

1 opmerking: