Ferrenzo.nl

maandag 21 juli 2008

Gasveren voor de motorkap

Een week of twee geleden heb ik twee maat gemaakte gasveren besteld bij Lieuwen Techniek. De oude waren leeggelopen en, gezien het gewicht en de lengte van de motorkap, ik kon wel wat zwaardere veren gebruiken. De originele veren ware 580N, 8/19 in doorsnede. De nieuwe 850N, 10/23 in doorsnede en voorzien van ventielen. Dus als ik er wat lucht in of uit wil laten halen, dan kan dat nog.

Lieuwen heeft de veren heel mooi glans verzinkt. Ik had liever RVS genomen, maar dat stond het budget niet toe en een beter alternatief dan dit kan ik niet bedenken.

De gasveren zijn vandaag in een koker aangekomen en zo snel mogelijk gemonteerd op de Van. Zie hieronder het resultaat.

p1060857.jpg

Het openen en sluiten gaat heel makkelijk. Misschien dat de gasveren nog iets zwaarder hadden gekund. Het nadeel is dat de scharnieren ook weer zwaarder worden belast en ik weet niet of je er echt iets mee wint. Voor het mooie had het einde van de slag zwaarder gedempt mogen zijn, maar ik weet niet of dat mogelijk is.

Zie hieronder een detail foto. Is het geen plaatje?

p1060858.jpg

Zometeen een filmpje van het openen en sluiten van de kap.

Update: Het filpje is inmiddels geplaatst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten