Ferrenzo.nl

zondag 11 mei 2008

Stroom, matjes en voorruit

Het was weer een lekkere dag. Ik ben begonnen met het plakken van de resterende matjes. Van de zes is er nu nog eentje over voor de zijdeuren, de andere matjes zitten 'in' de auto. Daarna was het de beurt aan de stroomonderbreker (zie op de foto hieronder de rode sleutel links onder het stuur) en het aanleggen van de stroomtoevoer vanaf de accu, via de stroomonderbreker naar de motorruimte.

Met stroom op de auto kon ik de nieuwe, extra luide claxon testen. Ik kan bij deze bevestigen dat 'ie het goed doet! Dat wil zeggen, los van elkaar, want het zijn er twee, maken ze veel herrie. Het lukte nu niet om ze tegelijk te testen, dat komt later wel een keer. Het resultaat zal alleen maar beter zijn...

Bij het opruimen ben ik op zoek gegaan naar de oude voorruit, om te kijken of die nog goed genoeg was om te monteren. Tot mijn verbazing had ik een andere ruit liggen dan ik had verwacht. Blijkbaar is de oude ruit van de Van op een gegeven moment naar de rode Mini gegaan, want de ruit die ik had liggen was 'anders'. Het viel op door het ontbreken van de Mini Seven Club Nederland sticker. Daarnaast, bleek later, is deze ruit bruin getint.

Ik heb de ruit schoongemaakt en voor de gein in ongeveer 5 minuten gemonteerd. Dat ging verbazingwekkend soepel, in het verleden heb ik hele oorlogen uitgevochten om een ruit gemonteerd te krijgen. Het geheim is dat je een vers raamrubber moet gebruiken (want soepeler) en de boel moet inspuiten met WD40 (of ander smeermiddel). Daarbij gaat eerst het rubber in het chassis, daarna de onderkant van de ruit in het rubber en dan afwisselend links en rechts naar boven werken.

Pas na montage zag ik dat dit een getinte ruit is en laten we nu net besloten hebben voor volledige blanke ruiten te gaan... Dus deze ruit staat nu te koop op Marktplaats, ik ga op zoek naar een nieuwe, gelamineerde blanke ruit.

p1060660.jpg

Zie hierboven de nieuwe dempingsmatjes, stroomonderbreker en de voorruit. In het midden hangt een vieze kachel, die moet ik nog opknappen. Hij was gemonteerd om te kijken hoe de bereikbaarheid zou zijn van de startonderbreker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten