Ferrenzo.nl

zaterdag 24 mei 2008

Kabelboom en nieuwe rubbers

Toen ik met de restauratie begon had ik bedacht dat er Polyflex rubbers in alle ophangingsdelen en alles wat daarbij hoort moesten komen. Polyflex is stugger, maar dempt net zo goed en gaat langer mee. De keuze was tussen oranje en geel, waarbij ik de eerste het mooiste vind. Maar echt lekker staat het niet bij de klassiek ogende auto die de Van moet worden. Inmiddels is het Polyflex spul ook in het zwart te krijgen, dus heb ik alles in die kleur besteld. Alleen de rubbers in het achtersubframe laat ik voor wat ze zijn, het is wel erg veel werk om die weer los te maken.

Zie hieronder een overzicht van alle rubbers en rechtsonder nog een mooie, nieuwe RVS tankdop.

p1060674.jpg

Op de foto hieronder zie je de rubbers gemonteerd. Vergelijk dat maar eens met een eerdere foto. Je ziet de rubbers nu bijna niet meer en dat is precies de bedoeling...

p1060685.jpg

Hierna ben ik verder gegaan met de draadboom. Er zijn nog wat stukken vervangen en draden toegevoegd (bijv. voor de toerenteller en watertemperatuur). De boom is nu compleet, tenzij ik iets ben vergeten :), en zit hierboven al op de auto. Er moeten nog wat delen omwikkeld worden en ook de aansluitingen van de voorverlichting, die langs de motorkap loopt, moet nog gemaakt worden. Verder ben ik erg tevreden met het resultaat. De boom ziet er weer goed uit, waardig voor de mooie auto die de Van wordt...

Hierboven is ook de elektrische radiator fan gemonteerd. Deze zit direct op het ijzer geschroeft, zonder rubbers. Toen ik jaren geleden die aansluiting maakte zag ik geen andere oplossing, maar was er wel bang voor dat het teveel trillingen en daarmee lawaai zou veroorzaken. In het begin, direct na montage, was dat ook zo. Er zat een soort van onbalans in de fan die er eerder niet was. Maar na een paar klappen op de motoras draaide de fan weer soepel. Wat het verschil maakte weet ik niet, maar het is wel best zo...

Morgen verder met de draadboom, de claxon aansluiten, startrelais plaatsen en kijken of alles gaat werken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten