Ferrenzo.nl

maandag 12 mei 2008

Draadboom

Om binnenkort de motor erin te kunnen zetten moet nog een groot ding worden gedaan: De draadboom monteren. Het is de levensader, waar alles op aangesloten zit. Normaal gesproken een erg complex ding, maar gelukkig is de Mini een eenvoudige auto en zit het deel dat naar de achterkant gaat er al in. Dus blijft over wat je hieronder op de foto ziet, klaar om opengehaald te worden, draadjes te verleggen en weer vers in te pakken.

p1060664.jpg

Na een eerste inspectie blijken de meeste draden en stekkers in goede staat. Enkele stukjes draad moeten vervangen worden, een aantal stekkers opgepoetst of vernieuwd. Met name de draden voor de verlichting gaan, door de alternatieve constructie van de motorkap, anders lopen. Natuurlijk geschakeld via een relais. Verder wil ik graag rekening houden met de elektrische fan bij de radiator en de nieuwe, relais gestuurde claxon.

Kortom, veel werk, maar in ieder geval een goede basis. De volgende stap is het documenteren van de verschillende stekkers en los hangende snoertjes. Haynes zal daarbij helpen. Ik heb er zin in...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten