Ferrenzo.nl

donderdag 10 april 2008

Nieuwe onderdelen en gereedschap

Er zijn de laatste dagen weer wat zendingen binnen gekomen met Mini onderdelen en gereedschap. Vandaag kwam de grootste, van Mini Sport. Eerder al kwamen de zendingen van Wright Auto Supplies en Davethetools's Emporium (beide Ebay).

p1060515.jpg

Uitgestald, van links naar rechts:

  • Wipac halogeen koplampen
  • Zwarte strip voor over de rand tussen de spatbordverbreders (onder de portier langs)
  • Cooper grill met zij- en bovenkant, de "inner release" variant
  • KYB Gas-a-Just schokbrekers, moet een hele goede all-round schokbreker zijn
  • Twee rubberen tankhals afsluitingen. De eerste is zichtbaar aan de buitenkant, de tweede is voor de doorgang van de tankhals in de laadvloer
  • Witte knipperlichten voor de voorkant. De chromen ringen roesten snel, RVS varianten daarop zijn al besteld en onderweg
  • Chromen wielmoeren
  • Rubberbollen voor de vering
De prijzen van Mini Sport zijn niet verkeerd en de verzendkosten vielen me met 20 Pond mee.

p1060516.jpg

Voor de rem- en brandstofleidingen twee keer 7,5 meter koper-nikkel buis van resp. 3/16 (4,8 mm) en 5/16 inch (7,9 mm). De koper-nikkel variant is bestand tegen alle weersinvloeden en gaat langer mee. Daarbij een hele lading P-clips om ze mooi tegen de onderkant van de Mini aan te kunnen zetten. Bij de brandstofleiding komt er een aan- en afvoer, voor als de Mini over gaat op brandstofinjectie.

p1060519.jpg

Een gereedschapsset van Syckes-Pickavant om flensen aan de remleiding te maken. Mijn goedkope, eerder aangeschafte set was zo slecht dat die al bijna onder zijn eigen gewicht bezweek. Die ligt nu in de vuilnisbak. Deze set is een klap beter. De eerste proefstukjes zagen er veelbelovend uit. Het is mogelijk om alle gangbare soorten aansluiting te maken. De kwaliteit van de gemaakte flens is bijzonder goed. Bij de set zit, van links naar rechts, een buigtang, een buizensnijder, 'tonnetje' om leiding te ontbramen, de Flaremaster himself en een buiger die bruikbaar is voor vier verschillende doorsnedes. Deze laatste heb ik los aangeschaft, vooral om de dikkere brandstofleiding mee te kunnen buigen.

Er staat nog meer in bestelling, maar daarover later meer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten