Ferrenzo.nl

zondag 27 april 2008

Kleine stapjes vooruit

Dit weekend had ik lang het frustrerende gevoel dat niets opschoot. Achteraf gezien valt het me, al kostte met name het stuur onevenredig veel werk.

Hieronder een blik in het interieur zoals het er nu bij staat. Te zien zijn:

  • Opgeknapt stuur
  • 'Nieuwe' stuurkolom schakelaars
  • Schakelaars voor deur-open verlichting
  • Montagepunten voor stoelen
  • Dempingsmatten op de vloer
Over het stuur zo meteen meer. De oude schakelaars werkten niet 100% goed, via Marktplaats heb ik een set op de kop getikt die er uit ziet alsof deze wel goed zal werken. Helemaal links in de foto zie je de kleine schakelaars die ervoor zorgen dat de binnenverlichting aan gaat als de deur open gaat. Het was nog een aardig gepiel om de bedrading daar te krijgen. Voor de stoelen zitten, per stuk, aan de voorkant op twee punten vast en haken aan de achterkant aan een beugel. Deze had ik al schoongemaakt en gespoten, nu zitten ze in de auto. Op de vloer heb ik al op verschillende plekken dempende bitumen platen geplakt. Vooral in de buurt van de motor en uitlaattunnel moet veel gedempt worden. Maar de platen zijn op, morgen haal ik nieuwe en ga er later verder mee.

p1060583.jpg

Zie hieronder het opgeknapte stuur. Voor het midden ga ik nog een afdekplaat kopen, voor de rest is het al helemaal af. Zowel het leer als het aluminium is schoon geschuurd totdat de meeste krassen weg waren. Bij het leer was het ook vooral het verwijderen van vuil en verharde stukken. Het leer is daarna met speciale, indringende zwarte verf behandeld in vele keren ingesmeerd met zwarte ledercreme. Het voelt daardoor weer als nieuw! Het aluminium is na het schuren gepolijst, met een behoorlijk goed resultaat. Helaas, dat is waar zoveel tijd in is gaan zitten, ging het bij het aandraaien van de schroeven mis. Bij schroef 4 schoot de schroevendraaier weg en die liet een diepe kras achter. Hierdoor kon het schuren en polijsten helemaal opnieuw gedaan worden. Balen, balen, balen! Het leek wel of het schuren/polijsten daarna veel minder soepel ging, veel meer moeite kostte.

Maar ondanks dat is het toch weer goed gekomen. Het aluminium glimt in het echt meer en beter dan op de foto zichtbaar is. En oh, wat zal het stuurtje heerlijk sturen als de Mini af is.

p1060586.jpg

Aan de voorkant heb ik ook behoorlijk wat dingen kunnen doen. Zie hieronder weer de foto.
  • De dempers zitten vast, met spacers om de demper goed vast te klemmen
  • De voorkant van het subframe zit vast
  • Bumpstops, waar de voorklep op zal rusten gemonteerd. Vooral om te zien of het oranje mooi is. Het antwoord is overigens een volmondig neen! Er moeten zwarte bumpstops komen...
  • Remleiding aan de voorkant gemaakt, incl. de braided hoses naar de klauwen
  • Buiten beeld, de fles voor de ruitensproeier gemonteerd
Hieronder zie je nog de oude rem- en koppelingscilinder zitten. Nieuwe vervangers zijn inmiddels onderweg naar Amsterdam.

p1060588.jpg

Hier een close-up, er volgen er meer, van de remleiding. De gebruikte braided hoses zijn langer dan de standaard slangen. Het was even puzzelen waar ze het beste aangesloten konden worden op het subframe, uiteindelijk is het de standaard lokatie geworden. Dat leek toch het beste. Daarna ben ik de koperen leidingen gaan leggen.

p1060589.jpg

Het is best leuk werk, remleidingen leggen. Het zijn kleine puzzeltjes, je moet met wat dingen rekening houden (doe de moeren op de leiding voordat je de flens erop draait, bijvoorbeeld), maar verder is het erg makkelijk om de leidingen op de best mogelijke manier overal langs te leiden. Het resultaat is vooral ook fantastisch om naar te kijken.

p1060591.jpg

Hier de rechter remklauw (voor de kijkers links). Het is een mooi gezicht en ik ben erg benieuwd hoe (strak) dit zometeen zal remmen!

p1060592.jpg

Nu twee dagen werken en dan een heeeel lang weekend. Waarschijnlijk ben ik wel twee dagen kwijt aan werken in de tuin, want die wordt opnieuw ingericht, maar er blijft genoeg tijd over voor de Mini. Ik het er nu al zin an.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten