Ferrenzo.nl

donderdag 13 maart 2008

Rolkooi en velgen klaar voor de poedercoater

Eerder deze week ben ik met Hilde wezen kijken bij de poedercoater Renoblast in Mijdrecht. Ten eerste om kennis te maken en te proeven of ik daar mijn velgen wilde laten coaten en ten tweede om de kleur uit te zoeken. De kennismaking beviel goed, het is een vakkundig bedrijf en laat een goede indruk achter. Wat betreft het tweede, de kleur, hebben ze veel voorbeelden aan de muur hangen. Eigenlijk had ik Black chrome op het oog, dat kan heel mooi staan. Helaas bleek bij de voorbeelden dat het mooie effect weg valt bij velgen met platte vlakken en scherpe hoeken. Zoals bij onze velgen. Mooier leek het daarom om voor een grijze metallic te gaan, maar dan een wat iets donkerder tint. Twee bijkomende voordelen zijn dat het ten eerste een flink stuk goedkoper is en ten tweede de toplaag ook gewoon poedercoat is. Bij Black chrome zijn de twee toplagen op normale wijze gespoten en daardoor minder duurzaam.

Wat wel grappig was was dat ze nog nooit zulke kleine autovelgen binnen hadden gekregen, die 10" van de Mini. Er kon daardoor wel wat van de prijs af... :)

Naast de velgen gaat ook de rolkooi naar Renoblast, om in zijdeglans zwart gespoten te worden.

p1060423.jpg
De rolkooi met alle bijbehorende buizen

p1060425.jpg
De velgen en banden. Renoblast zal ook de banden laten monteren en er voor zorgen dat er geen slaglood aan de buitenkant wordt gebruikt, maar (achter een spaak weggeplakt) plaklood. Erg netjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten