Ferrenzo.nl

maandag 17 maart 2008

Mini naar de spuiter

Deze week is de Mini Van naar de spuiter gebracht. Eindelijk, na 4 1/2 jaar werk. De komende 1 a 2 weken wordt de Mini strak gemaakt en voorbereid op het spuiten zelf. Na 2 tot 3 weken komt ze weer terug.

De Van is net te breed om in bijv. een Boedelbak te vervoeren, daarom ben je voor het vervoer aangewezen op zoiets als een autoambulance. Maar hiermee mag ik met mijn rijbewijs niet rijden. Voor het vervoer heb ik via Marktplaats iemand gevonden die niet alleen een autoambulance heeft, maar ook het vervoer zelf kan uitvoeren. Het kost een paar centen, maar dan ben je er wel zeker van dat je zonder problemen de auto heen en weer terug krijgt!

Afgelopen woensdag de 12de was het zover. Een historisch moment!

p1060429.jpg
Met een lier is de Van, met spit en al, op de aanhanger getrokken.

p1060435.jpg
Met spanbanden is het spit goed vastgezet, de Mini zelf zit alleen aan het spit vast. Wel zijn de verschillende moeren die draaien van het spit tegen gaan goed aangedraaid.

p1060444.jpg
De Van op de A10, op weg naar de A4. Ik rij er achteraan omdat de motorkap niet in de auto van de vervoerder paste. En op deze manier kon alles ineens mee.

p1060446.jpg
Op de A4, richting de Schipholtunnel. De Mini stond bijzonder stevig op de wagen. Hobbels in de snelweg werden zonder probleem genomen. Wel hielden we een aangepast tempo aan (70 km/u).

p1060450.jpg
Aangekomen op de plaats van bestemming: Garage Biesheuvel.

p1060452.jpg
De Mini Van staat in goed gezelschap van een Alpine te wachten op wat komen gaat. Aan de Alpine moest ook wat werk worden gedaan. Toevallig zitten op de Alpine dezelfde spiegels als die zo meteen op de Van gaan komen.

p1060454.jpg
De garage thuis is leeg. Dat is mooi, want 4 jaar knutselen heeft er een stoffig hol van gemaakt. De komende weken ga ik er de bezem doorhalen en daarnaast de muren weer witter maken en de vloer weer lichtgrijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten