Ferrenzo.nl

donderdag 13 maart 2008

Bescherming holle ruimtes

Zo meteen hebben we een mooie harde, netjes gespoten, superstrakke Mini Van. En dat wil ik graag zo houden. De holle ruimtes zijn weliswaar gerepareerd daar waar nodig, maar nu niet goed beschermd. Voor adequate bescherming ben ik op zoek gegaan naar een soort van Waxoyl of Dinitrol. Uiteindelijk ben ik via een interessant verhaal van een Saab gebruiker uitgekomen bij Mike Sander in Duitsland. Mike Sander is de naam van, naast waarschijnlijk die van de eigenaar, een op vet gebaseerd product om de holle ruimtes van een auto mee te beschermen. In diverse Duitse autobladen zijn tests verschenen waarbij dit product als beste uit de bus kwam. De tests zijn uitgevoerd over een lange termijn en onder zware omstandigheden. Voor mij is dit interessant genoeg om te investeren in gereedschap om het mee aan te brengen en een voorraad vet. De tests zijn na te lezen via de site van Mike Sanders.

In tegenstelling tot wax breng je het zonder oplosmiddelen aan, er verdampt dus niets, onder een hoge temperatuur van 120 graden Celsius. Om dit voor elkaar te krijgen heb je wat apparatuur nodig. Naast een spuitpistool met drukbeker, een compressor en ook een, bijvoorbeeld, friteuse om het vet mee te verwarmen. Zie hieronder mijn kersvers aangeschafte Kijkshop friteuse (a 30 Euro), pistool met twee soorten nozzles en een 4 kg blik met vet. De laatste zijn aangeschaft bij de Nederlandse importeur/agent voor Mike Sanders. De in Nederland gehanteerde prijzen zijn ongeveer dezelfde als die op de site van Mike Sander zelf.

Hiernaast heb je nog een warmte bestendige slang nodig en een föhn, om de slang naar de nozzles voor te verwarmen en te 'ontdooien'.

p1060427.jpg

Dit wordt 1 van de eerste klusjes als de Van terug is. Ik heb er al zin in, lekker kliederen met heet vet. En als ik aan het einde nog wat vet over heb, kan ik dat mooi gebruiken om nog wat bitterballen in op te warmen! :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten